Büyükesat Mah. Koza 1.Cad No:161

S.S.K.

Bu sayfada da Esat Sürücü Kursu olarak sık sorulan bazı sorulara bu sayfada cevap verdik. Aradığınız cevap bu sayfada değilse bizimle iletişim kurmaktan çekinmeyiniz.

ÖNEMLİ BİLGİLER:

  • Kayıt İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
    2 Adet Biyometrik Fotoğraf Sağlık Raporu (Aile Sağlık Ocağı - Ücretsiz) Öğrenim Belgesi Aslı ve Fotokopisi (Diploma, Tasdikname, Öğrenci Belgesi) Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi HES Kodu (Süresiz) Adli Sicil Kaydı (E-Devlet üzerinden) Kan Grubu Kartı Sücü Belgesi Aslı ve Fotokopisi (Fark Sınıfı Ehliyetler İçin)
  • Elektronik Ehliyet Sınavı Ne Zaman Yapılır?
    E-sınavlar için randevu alınmaktadır. Eğer kursiyer elektronik sınavdan başarısız olursa yeni bir sınav için en erken 15 gün sonra e-sınava girebilmek için randevu alabiliyor. Bir kursiyer en son katıldığı sınavdan sonra 45 Gün içinde elektronik sınava girmezse 1 hakkı yanmış oluyor. O yüzden en son girdiğiniz e-sınav tarihinde itibaren geciktirmeden elektronik sınava girmeniz gerekiyor.
  • E-sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?
    Sınavı tamamlar tamamlamaz aynı saat içinde sonuçlarınızı alabiliyorsunuz. Sınavdan başarısız olan bir aday en yakın tarihe randevu alarak sonraki sınava başvuru yapabiliyor.
  • E- Sınav Nasıl Yapılır?
    e-Sınav, basılı evrak kullanılmaksızın sınav uygulama ve değerlendirilmesine ilişkin her türlü işlemin elektronik ortamda ve bilgisayarlar aracılığıyla yapıldığı sınavlardır. Sınavlar bilgisayar başında yapılıyor ve özel e-sınav yazılımıyla sorulara ileri geri yapılarak seçeneklere işaretleme usulüyle cevap veriliyor.
  • Elektronik Sınava Giriş Hakkı Kaçtır?
    Elektronik sınava giriş hakkı 4(dört)’tür.
  • E-Sınav Randevu Tarihimi Değiştirebilir miyim?
    E-sınav kılavuzuna: göre “Sınav başvurusunda bulunup randevusu onaylanan kursiyer, e-sınav tarihinden en az 3 (üç) gün önce randevusunu değiştirebilir.”
  • Elektronik Sınavda Hangi Alanlardan Soru Soruluyor ve Sınav Kaç Dakika Sürmektedir?
    Elektronik sınavda 12 İlk yardım, 23 Trafik, 9 Motor ve 6 Trafik adabı sorusu sorulmaktadır. Sınav toplam 50 sorudan oluşuyor. Sınav süresi 45 dakika sürmektedir.
  • Elektronik Sınavdan Başarılı Olduktan Sonra Direksiyon Sınavı Ne Zaman Olur?
    Direksiyon sınavlarının planlaması yapılırken birçok unsur göz önüne alındığı için herhangi bir tarih belirtmek hatalı olur. Fakat en az 2 hafta sonra veya daha geç bir tarihte olabilir. Pandemi nedeniyle bu süreler şu an çok değişkenlik göstermektedir.
  • E-sınav İçin Giriş Belgesi Var mı?
    Evet var. Sınava girebilmeniz için giriş belgenizi kursunuzdan almayı unutmayınız. Sınava girerken yanınıza elektronik cihaz almayınız. Kimlik belgeniz mutlaka yanınızda olsun. Sınavdan en az 15 dakika önce e-sınav merkezinde hazır bulunmanız gerekir. E-sınav kılavuzuna göre sınava geç kalırsanız ve o sırada sizden önce çıkan bir aday olursa sınava alınmayacağınız belirtilmektedir. Fakat geç kaldığınız halde sınavdan kimse çıkmamış ise sınava alınacağınız belirtilmektedir. İşinizi sağlama alıp erkenden sınava yerine gidiniz.
  • E-sınav İçin Başarı Sınırı Kaçtır?
    E-sınav’da sorulan 50 sorulduğundan üstte bahsettik. Her soru 4 şıktan oluşuyor. Sınavdan başarılı olabilmek için en az 70 puan almak gerekiyor. Yani geçmek için en az 35 doğru cevap vermiş olmanız gerekiyor.

DİREKSİYON DERSLERİ:

  • Direksiyon Dersi Eğitim Süresi Ne kadar?
    · “M”, “A1”, “A2”, “A (24 yaşını doldurup iki yıllık deneyim şartı aranmayan)” ve “B1” sınıfı sertifikalar için 12 saat, · “A” sınıfı sertifikalar için 6 saat, · “B” sınıfı sertifikalar için 14 saat, · “D1” sınıfı sertifikalar için 7 saat, · “D” sınıfı sertifikalar için 14 saat, · “C1” sınıfı sertifikalar için 10 saat, · “C” sınıfı sertifikalar için 20 saat, · “BE”, “C1E”, “CE”, “D1E” ve “DE” sınıfı sertifikalar için 6 saat, · “F” sınıfı sertifikalar için 12 saattir. Bunun yanında doğru anlaşılması gereken diğer bir konu ise “saat” kavramıdır. Yönetmeliği göre ifade edilen saat kavramı ders saati şekliyle anlaşılmalıdır. Bir ders saati toplam 50 dakikadır. Aday 40 dakika araç sürerek 10 dakika istirahat etmesi gerekmektedir.
  • Simülatör Eğitimi Nedir?
    Sürücü adaylarının trafiğe çıkmadan önceki eğitim stresini üzerlerinden atmak için orijinal araçlarla aynı özelliklere sahip simülatör eğitimi sayesinde, akan trafikteki deneyimi önce sanal trafikte geliştirme imkanı sunulmaktadır. Böylelikle gerçek sürüş deneyimi pratiği yapılarak kursiyerlerin kendilerini geliştirmesi amaçlanmaktadır.
2022 © Esat Sürücü Kursu. Tüm hakları saklıdır. Renee Design Lab